“Banyak perkara rasa lain…” – Sayu Ramadan tanpa Adib, rasa rindu bapa tak dapat dibendung lagi

0
257

Menyambut Ramadan tanpa kehadiran insan yang tersayang pastinya membuatkan jiwa dirundung perasaan sedih dan pilu, wajah yang sering dilihat kini hanya tinggal sebagai kenangan.

Begitulah yang dirasai oleh kedua orang tua kepada Muhammad Adib Mohd Kassim, pegawai bomba yang ter0rban ketika sedang menjalankan tugas semasa rusvhan di Kuil Sri Maha Mariamman.

Muhammad Adib meningggl dunia selepas 21 hari haru bertarrung ny4wa pada 17 Disember tahun lalu, akibat daripada kecderaan p4rah yang dialaminya.

Hampir memasuki tempoh lima bulan pemergian Adib, namun buat bapanya, Mohd Kassim, kehilangan anak kesayangannya itu dirasakan bagai baru semalam berlaku.

Suka pelbagai jenis makanan

Dia yang ditemu bual media, telah berkongsi antara momen indah bersama Adib ketika hayat anaknya itu masih ada, katanya salah satu kesukaan Adib apabila menjelang bulan Ramadan ialah di sangat gemar makan pelbagai jenis makanan.

Justeru, untuk Ramadan pertama tanpa Adib dirasakan begitu sunyi dan terasa sangat lain, jauh di sudut hati seorang ayah ini masih tidak mempercayai bahawa dia kehilangan anaknya yang amat disayangi.

Walaupun tidak banyak yang dikongsikan, namun ia sudah cukup untuk kita menyelami hati seorang ayah yang amat merindui anaknya, yang kini hanya hidup di dalam kenangannya.

Siapa sangka di sebalik ketenangan wajah bapa berusia 64 tahun ini, rupanya tersimpan rasa sedih dan rindu yang sukar diungkapkan.

Semoga kem4t1an Adib mendapat pembelaan yang wajar dan diadili dengan penuh adil dan saksama, agar tiada lagi nyawwa insan tidak berd0sa terk0rban.

Sumber : mStar online via celotehsaje

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!