“Selama ni taknak video call” – Bercinta Jarak Jauh, Lelaki Kena Tlpu Dengan ‘Nenek’ Menyamar Jadi Awek Cun

0
8073

Seorang lelaki membatalkan pernikahan bersama gadis pilihannya pada saat akhir mengejutkan ramai pihak dan kini kisah mereka viral di internet, lapor Tribun. Menurut Yusuf, dia berbuat sedemikian kerana tert1pu dengan gadis itu yang sebenarnya adalah seorang wanita berusia! Dah macam pangkat nenek!

Yusuf dan wanita itu bercinta jarak jauh sejak 2 tahun lepas sebab dia bekerja di Korea dan wanita itu pula berkerja di Taiwan. Selama hubungan itu terjalin, mereka cuma berbual melalui telefon dan menurut Yusuf, wanita tersebut selalu menolak bila diajak video call. Kalau dorang video call sekali pun, dia akan tutup muka dengan cadar. Memanglah kan!

Selama dorang bercinta, wanita tu guna gambar orang lain dan tipu Yusuf! Dia curi gambar make up artist dekat Facebook, lepas tu dia hantar dekat Yusuf.

Bukan tu je, Yusuf juga mengaku selalu bagi duit dekat kekasih hatinya tu untuk dia guna belanja seharian atau untuk pergi balik Indonesia. Lepas dia kira-kira, jumlah dia habiskan untuk wanita tu sebanyak 10 juta Rupiah (RM2,945.35).

Ada itu (duit) minta buat make up atau apa gitu ya, ya itu katanya buat ongkos pesawat dia gak punya terus aku kasih buat PP (Pulang-Pergi).”

Wanita tu kemudian bagi syarat dekat Yusuf supaya menghalalkan hubungan mereka walaupun hanya nikah gantung. Yusuf yang percayakan kekasihnya tu terus bersetuju dan menguruskan segala persiapan untuk majlis pernikahan mereka.

Bila sampai hari pernikahan, alangkah terkejutnya Yusuf bila nampak muka kekasih dia sangat berbeza daripada gambar gambar yang diterima. Lagi mengejutkan, wanita itu sangat berusia dan bukannya gadis muda.

Sebenernya wanita itu usianya sudah sangat berumur, sama ibu saya aja, malah mungkin lebih tuaan cece (panggilan untuk wanita tersebut) itu.”

Selepas dah viral, make up artist yang berkenaan pun sama terkejut bila dapat tahu gambar dia digunakan wanita itu untuk men1pu.

Macam ni punya k3s pun ada. Alahai tak pasal kec3wa hati orang tu…

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Lobak Merah