“Wajar mak c@rut ko kan!” – Dato’ Aliff Syukri Ditegvr Bonda Rozita, Suara Tak Sedap Buat Lagu Raya Entah Apa-apa

0
637

Bila dah dekat-dekat nak raya ni, mestilah ramai di kalangan artis bercadang ataupun sudah sedia nak keluarkan lagu raya terbaru sebagai buah tangan kepada peminat. Ini termasuklah jutawan kosmetik seperti Dato’ Aliff Syukri dan Nur Sajat yang dah pun ready dengan lagu raya dorang. Amboih laju! 

Pun begitu, belum lagi lagu full keluar, katanya dah macam-macam k3caman Aliff Syukri dapat. Termasuklah dari ibunya sendiri, Bonda Rozita Ibrahim. 

“Huiiii napa lah lagi ko ni kan Kri… Wajar mak c@rut ko kan… Suara tak sedap, lagu raya hapa-hapa ntah” 

Menerusi perkongsian Aliff Syukri sendiri di Instagram, dia telah screenshot komen ibunya yang mengec@m lagu terbaru dirakamnya bersama Zizi Kirana dan Nur Sajat. Lagu yang bertajuk ‘Jom Raya’ ni tak keluar lagi tapi Dato’ Aliff ada letak teaser di Instagramnya untuk peminat tengok.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sy tahu ramai org yg cemburu dgn suara saya yg merdu ini.. jgn menilai kalau belum siap sepenuhya lagu ini.. inyalah ramai yg suka nanti.. sy tetap akan meneruskan misi lagu raya saya “jom raya” ..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Nah teaser lagu baru Dato’ Aliff bersama Sajat dan Zizi Kirana. Amboi kemain Tok Aliff tarik suara dia! 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

sila buat undian di ruangan komen di bawah.. sy akan ikut kata undian sbb saya nak like bila sy posting di youtube saya nanti di tvterlajaklaris . . . . ini baru uji bakat yaa..korang rasa.. Di antara 2 calon wanita terbaik yang mempunyai lontaran suara yg hebat dan aura yang berbeza pasti menggegarkan suasana raya anda lagu “jom raya”.. mereka bukan calang-calang penyanyi terkemuka di Malaysia .. .. Siapakah anda rasa yang patut saya pilih utk berduet bersama saya? @zizi_kirana atau @nursajadiah ?? undian vote paling tinggi akan saya pilih utk muncul di music video klip yg akan dilancarkan 3-4 hari lagi sebagai lagu rasmi.. undian adalah muktamat.. komen di bawah siapakah pilihan di hati anda..

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

“Setuju tau ngan bonda. Adoi pening sis tengok @aliffsyukriterlajaklaris ni tau” 

Rata-rata netizen nampaknya setuju sangat dengan komen yang dilontarkan ibu Dato’ Aliff ni. Iyelah kan, bila min dengar lagu kat atas tu… rasa serabvt pulak otak. Eloklah dengar cakap emak tu kan Dato’.

Sumber: Instagram

“Allahu sedapnya lontaran suara yang merdu ini dato. Terpukau saya” 

Apa-apapun rasanya Aliff Syukri tak perlulah risau sebab ada juga di kalangan netizen yang masih menyokong apa saja yang dikeluarkan jutawan kosmetik ni. Malah tak sabar-sabar lagi tunggu lagu ni keluar. Lagu belum siap kan… so kita tunggu full song. Mana tahu sedap. 

Sumber: Instagram

All the best ye Dato’ Aliff! 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber: Instagram Aliff Syukri via LobakMerah