“Saya Nak Tengok Isteri Kembali Senyum Macam Dulu” – Suami muda ini setia jaga isteri, raih rasa hormat netizen!

0
522

“Saya Nak Tengok Isteri Kembali Senyum Macam Dulu..” – Suami muda ini setia jaga isteri, raih rasa hormat netizen! Dikala ramai yang menyimpan tanggapan buruk terhadap lelaki yang kebanyakkan bersifat tidak setia dan sanggup menceraikan isteri hanya kerana wanita lain.

Namun, masih wujud lagi lelaki bergelar suami setia yang sanggup bersama si isteri walaupun susah mahupun senang, kerana perkahwinan yang dibina atas dasar cinta bukannya n@fsu semata-mata.

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Itulah yang terpaksa ditempuh oleh Abdul Rahim Alias, 25 apabila isterinya kini terlantar saklt sejak November tahun lalu.

Isteri hadapi @sma yang kr0nik

Menurut Abduk Rahim, isterinya Shahidatul Nadiana Suhaimi menderlta peny@kit @sma kr0nik, difahamkan isterinya sememangnya menghldap @sma sejak zaman remaja lagi sebelum keadaan bertambah teruk hujung tahun lalu.

Shahidatul mengalami ses@k nafas selepas menjalani ujian imbasan x-ray di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), menyebabkan wanita itu kini tidak sedarkan diri sehingga sekarang.

Mahu lihat isteri kembali senyum

Walaupun reda dengan ujian yang diberikan kepadanya dan isteri, namun jauh di sudut hati lelaki ini mahu melihat isterinya kembali sihat seperti dahulu.

“Saya sedih dan tidak dapat menahan air mata dari mengalir setiap kali menatap wajahnya dan jauh di sudut hati untuk melihatnya tersenyum seperti dulu…”

Kos rawatan semakin tinggi, ramai yang bantu

Mengakui pendapatannya sebagai petani tidak mencukupi untuk menanggung kos perubatan isterinya, tetapi Abdul Rahim sebaliknya bersyukur kerana ramai pihak yang datang membantu termasuk daripada PERKESO dan JKM.

Bercakap kepada media, hampir RM2,000 perlu dibelanjakan untuk menampung kos membeli susu khas, lampin pakai buang, kos menyewa ambulans setiap kali temu janji termasuk sewa mesin oksigen RM350.

Bertuah Miliki Suami Setia

Disebalik penderltaan yang dialami sang isteri, pasti di dalam jiwanya meronta-ronta untuk bangun menjalankan tanggungjawab sebagai seorang.

Namun, Shahidatul Nadiana boleh dianggap sebagai isteri yang bertuah kerana memiliki seorang suami yang setia menjaga dan menyayanginya sepenuh hati.

 

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Berita harian via ApaKes